Jump to content

December elsején tartotta Egyesületünk a 2012. évi évadzáró rendezvényét.

2012-12-01 23:55:00

Az összejövetel vidáman, a szokásos jó hangulatban telt.  Új és régi tagok egyaránt jól érezték magukat.

A Bíróság formai kifogásai miatt az évzáró előtt rendkívüli Közgyűlést kellett tartani, amelyen a májusi Közgyűlés határozatait erősítették meg a jelenlévők.

Az évadzáró rendezvény - immár harmadszor - a FORTUNA étterem hajón került megrendezésre. Először Jáky Gábor elnök értékelte az évet, sorban megemlítve az idei egyesületi rendezvényeket, kirándulásokat, közös hajós élményeket, illetve beszámolt a JÉGTÖRŐ I. hajóval kapcsolatos fejleményekről, további teendőkről.

Ebben az évben is három tagtársunk részesült egyesületi kitüntetésben, az Egyesületért végzett odaadó munkája elismeréseként. Az ez évi kitüntetettek Györkesz Gabriella, Lukács Kornél és Szánthó Zoltán voltak.

A „Pálinkát, kenyeret” című filmben nyújtott megrendítő erejű jellemformálásért, a „Legjobb férfi mellékszereplő” díjban részesítette a zsűri, Jáky Gábort. Jutalma egy dobókörte, megfelelő kötélzettel szerelve!

ev2ev3

Több egyesületi tag idén matróz vizsgát tett az egyesület szervezésében tartott matróztanfolyam záró akkordjaként. Ők Vasanits Lászlótól, az MHE hajózási üzemeltetési vezetőjétől  vehették át a "Képzési és vizsgaigazolást", amellyel képesítésüket (adminisztrativ okokból) személyesen kapják majd meg az NKH-tól. Az oktatók szintén tagtársak: Vasanits László, Kácsor József és Lukács Kornél voltak. A matrózzá avanzsált tagtársak pedig: Buday László, Györkesz Gabriella, Huszka Noémi, Kádár Zoltán, Kovács Zoltán, Konczos Tibor, Látits Miklós, Márton Gábor, Szűcs Zoltán József, Szvircsev Ildikó, Szánthó Géza és Zórád Zoltán.

ev1ev4

Az évadzáró idei témájául a gőzhajózást választottuk. Ennek apropója a SZŐKE TISZA bontása és a SCHÖNBRUNN idei látogatása volt. Elsőként Dr. Mészáros Balázs alelnök tartott előadást a gőzhajózás magyarországi történetéről, majd Szabó Zsolt tagtársunk, a világban még üzemelő gőzhajókról, azok különféle működési elvű, elrendezésű sajátosságaikról, általa összegyűjtött, egészen egyedi adatokról beszélt. Végül Vasanits László a skót WAVERLEY gőzhajóról és személyes élményeiről tartott vetített képes előadást.

ev5ev6

A kellemes vacsora mellett, illetve a kulináris élmények után élményeinkről, a jövőre vonatkozó tervekről beszélgetve gyorsan telt az este.  A 2013-as hajós naptárak a tervezettnél hamarabb elkészültek, így a jelenlévő tagok azokat már a helyszínen átvehették, hazavihették.

Jó volt ismét együtt lenni!

(fotók; Kovács Zoltán)

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page