Jump to content

Múzeumok éjszakája - 2014.06.21.

hajoskanzen.hu
2014-06-18 19:49:00

Látogasson el a Neszmélyi Hajóskanzenbe! Csodálja meg a fényben úszó Zoltán és Neszmély gőzhajókat és élvezze a kísérő programokat!

skanz1

Programok a Duna partján: Múzeumok éjszakája - 2014.06.21.

FÉNYBEN ÚSZNAK AZ ÁLLÓHAJÓK
A Múzeumok éjszakáján látogasson el a Neszmélyi Hajóskanzenbe! Csodálja meg a fényben úszó Zoltán és Neszmély gőzhajókat és élvezze a kísérő programokat!

Soha nem látott megvilágítás várja a Múzeumok éjszakáján érkező látogatókat a Hajóskanzenben.
A parton álló Vöcsök I. szárnyashajót és a vízen álló Neszmély és Zoltán gőzösöket 20 reflektor és közel 50 db színes lámpa fogja megvilágítani.

Múzeumlátogatás
18:00-04:00-ig A ZOLTÁN gőzhajón jelenleg - hajózás mindennapi éltét bemutató hajótörténeti kiállítás működik.  A Neszmély gőzösön működő gőzgép várja a látogatókat, ahol a gépészek életébe pillanthatunk bele.  A kormányállásban egy vonaljárati hajót vezethetünk a budapesti szakaszon. A felújított Zoltán múzeumhajó teljes mértékben akadálymentes, így mozgáskorlátozott vendégek számára is látogatható. 

Filmvetítések (hajós témában) a Neszmély gőzhajó farán

Tengerészek, dunai hajósok saját élményeit megörökítő felvételeit vetítjük le. A filmek alatt a készítők történeteket mesélnek a hajósok mindennapi munkájáról és életéről.

Árvíz 2013 képekben
Digitális fotókiállítással emlékezünk az egy évvel ezelőtti rekord árvízre. A helyi lakosoktól kapott képeken keresztül lépésről lépésre láthatjuk a védekezés előkészületeit, a tetőzést és a helyreállítási munkálatokat.


Éjszakai hajózás élménye egy kijelölt hajózási útvonalon
A hajózás veszélyes üzem, nappal is nagy odafigyelést igényel, de éjszaka még nagyobb a kockázat. Élje át az érzést, amit a hajóvezető lát a kormányállásból. Kijelölt hajózási úton reflektor és a hajózási utat jelző bóják segítségével kell végigmenni. Izgalmas program leendő matrózoknak és gyakorlott hajósoknak egyaránt.

Matróztanfolyam gyerekeknek
A Zoltán Alapítvány hivatalos képzési anyaga alapján a gyerekek is valódi matrózképzésben vehetnek részt. A program próbára teszi az együttműködési készséget és az egyéni képességeket is. Hajós csomók, kikötés, vízből mentés és hajóvezetés gyakorlását követően képzési igazolást kapnak a gyermekek. A program 18 órától sötétedési lesz megtartva több turnusban. (kb. 3 alkalommal, egyenként 1 órás program)

További Információ ITT!

skanz2

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page