Jump to content

Fejlesztések a Nemzeti Szabadkikőtőben

2015-02-11 09:20:00

Ma hajnaltól vágányzár a pályafelújítás miatt

csep1

csep2

Mint arról korábban mi is beszámoltunk (itt és itt), idén több hazai kikötő fejlesztési projekt elindul, melybe a Nemzeti Szabadkikötő infrastrukturális modernizálása is beletartozik.

Csepelen egy új bejáró út épül, amelynek keretében a rendező váltókörzeténél kialakítanak egy körforgalmú csomópontot. Ennek része a sínek áthelyezése. A vasúti rész várhatóan két hét alatt elkészül, míg a kapcsolódó átalakítások befejezéséhez négy hónap kell. Ma hajnali 4 körül ment el a rendezőből az utolsó koperi dobozos vonat a vágányzár kezdete előtt. Az építkezés átmeneti forgalomkorlátozással jár, ebből eredően pedig fennakadások várhatóak.

A daru gépészetileg felújításra került, tekintettel arra, hogy egy modernebb konténerdaru milliárdos tétel lett volna. A darupálya meg lett hosszabbítva a régi F2 épület mellett egészen a partfalig. Nemsokára kezdődik itt is a vágányépítés és a betonozás. Az egész darupálya új - kalmarokat is elviselő - burkolatot kap. Valamint, a jelenlegi három vágány helyett kettő lesz széthúzva és így 600 méteres vonat is be fog férni a két vágányra.

Új tárolótér is épül, a volt F2 épület helyén és attól ki egészen a Dunáig. E mellett hamarosan megvalósul az un. egyéb kombináltfuvarozási egységek kezelése is (félpótkocsi, csereszekrény stb.).

Forrás: Koller Andor

csep3

csep4

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page