Jump to content

Bombát találtak a Dunában, de nem tudják kiemelni

origo.hu
2016-11-09 17:32:00

Az AM-31 aknamentesítő hajó a helyszínen tartózkodik

Megtalálták a Duna medrében pihenő világháborús bombát, ami miatt szerdán több órára leállították a ferencvárosi és a kelenföldi pályaudvarok közötti vasúti A keresés miatt délelőtt korlátozták a Rákóczi híd, a csepeli HÉV, valamint az 1-es villamos közlekedését is.

Úgy tudjuk, az amerikai légi bombára a Kopaszi-gát mellett, a vízirendészet helyi őrsétől nem messze találtak rá. Kedden itt fedezte fel egy ipari búvár, a megadott koordináták alapján pedig többórás keresés után találtak rá a honvédség aknamentesítő hajóval érkező tűzszerészei.

am31

Az AM-31-es aknamentesítő hajó megközelítette a Dunában talált légibombát

Egyelőre azonban a bombát nem tudják kiemelni, nincs ugyanis fix merülési pont, és időközben megerősödött a szél is. A tűzszerészek ezért várhatóan csütörtökön folytatják a kiemelést, merülési pontnak valószínűleg a déli összekötő vasúti híd egyik pillérét fogják választani. Nem volt fix merülési pont, csütörtökön megkísérlik újra kiemelni a bombát. Mindez azt is jelenti, hogy csütörtökön ismét leáll a vonatforgalom a kelenföldi és ferencvárosi állomások között – hogy pontosan mikor, az attól függ, milyen időpontot jelöl ki bombakeresésre a közlekedési hatóság.

am32

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page