Jump to content

Megújult a PassNave személyhajó flottája

MTI
2017-04-27 22:36:00

Hajóval is gyorsan, kulturáltan, kényelmesen elérhetőek a Dunakanyar turista célpontjai a szezonban

pass1

A szombaton kezdődő hajózási szezonra az összes menetrend szerinti hajóját felújította a MAHART PassNave, amely naponta háromszor indít hajót Szentendrére és naponta egy szárnyashajót a Vác-Visegrád-Esztergom útvonalon - mondta el a társaság ügyvezetője az MTI-nek.

Spányik Gábor hozzátette, szárnyashajóval Esztergomba a korábban ötórás út helyett másfél óra alatt lehet eljutni, Szentendréről pedig indulás után egy órával érkeznek az utasok Budapest belvárosába, a HÉV-nél gyorsabban és hangulatosabb útvonalon.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a MAHART PassNave fennállásának legnagyobb felújítási projektjét hajtotta végre, egy év alatt önerőből 600 millió forintot költött járműveire. A munkálatokban 8 menetrendi hajó, 2 kisebb rendezvényhajó, valamint a táraság zászlóshajója, az MS Budapest újult meg.

A hajókban multimédia, ingyenes szélessávú wifi, új ülések, klimatizált utastér, valamint büfé várja a vendégeket . tette hozzá.

A vállalat megújította webshopját, ahol akár 15 százalékos kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni. A jegy közvetlen beszállásra jogosít, így az elővétellel elkerülhető a pénztár előtti sorban állás. A hagyományos menetrendi hajókra kerékpár is felvihető.

Budapest és Esztergom között 2017-től az utasok két lehetőség közül választhatnak. A hagyományos hajók a Kis-Dunaágban közlekednek, öt órás menetidővel. A szárnyashajók másfél óra alatt teszik meg a Budapest- Esztergom távot, a vendégek fél 12-kor szállnak ki és 17 órakor indulhatnak vissza a fővárosba. Az esztergomi turisztikai szervezettel együttműködve a hajóval érkezőket minden nap városnéző jármű várja, ezzel eljuthatnak a Bazilikához vagy a belvárosba.

 

pass2 pass3
pass5 pass4
pass6 pass7

Spányik Gábor elmondta, a jövőben a hajópark mellett a kikötők fejlesztésére is költenek. Jövőre felújítják a dömösi átkeléshez szükséges kikötőt, tovább fejlesztik a cég visegrádi központját, valamint megújul az esztergomi kikötő és Zebegényben is megteremtik a kikötés lehetőségét.

A MAHART PassNave évente 300 ezer utast szállít, a budapesti programok esetében a vendégek 60 százaléka külföldi, az esztergomi járatot jellemzően a magyar turisták veszik igénybe. A társaság 2016-ban 2,8 milliárd forint árbevételt ért el, a legtöbb bevételt a hagyományos menetrendi járatok termelik. A vállalat 80 embert foglalkoztat - ismertette az ügyvezető.

pass8

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page