Jump to content

Hajókirándulás Szegedről Csongrádra és Magyarkanizsára

2012-08-07 10:14:00

Több év kihagyás után újra menetrend szerinti sétahajó járatok indulnak a szegedi nemzetközi hajóállomásról, s a tervek szerint a Vajdaságba is szállítanak majd utasokat.

danuvia

A közeljövőben hosszabb kirándulásokat is szerveznek: augusztus 5-én például Csongrádra, a Körös-toroki Napokra, illetve augusztus 26-án Magyarkanizsára, az új kenyér ünnepségsorozatra.

Tarnai Gábor, a Hajókirándulás.hu Kft. ügyvezetője, aki családi vállalkozásban működteti a céget, megállapodást kötött a MAHART-tal a szegedi kikötő használatáról. A 130 férőhelyes, harminc méter hosszú Danuvia hétköznap 15 és 17 órakor, hétvégén 11,13,15,17 órakor indul, a hajón várost bemutató idegenvezetés van. A napi sétajáratok mellett még ebben az évben Csongrádra és Magyarkanizsára is terveznek indítani járatot, mely jövőre Mindszenttel és Zentával bővül. Még folynak az egyeztetések a hatóságokkal.

Augusztus 5-én a csongrádi Körös-toroki Napok rendezvény programjainak megtekintésére 6 óra 45 perckor indul hajó a Novotel Szálló alatti kikötőből, érkezés Csongrádra 13-14 óra között. Hazautazásra két lehetőség kínálkozik, amit jelentkezéskor közölni kell: aki akar, a vasárnap 20 órakor induló különjáratú busszal jöhet haza, aki viszont még egy napot maradna, az hétfőn térhet vissza hajóval, amely 9 órakor indul, és 15 órakor érkezik Szegedre. A szállást minden utas maga intézi.

A menettérti jegy ára 4800 Ft/fő, illetve 3-18 év között és 62 év felett 3600 Ft/fő, mely az autóbusz díját is tartalmazza. Hajójegy csak oda vagy vissza 3600, illetve 2400 Ft/fő. Jelentkezni az címen, vagy a kikötőben lehet. A hajón italokat tudnak vásárolni, de élelmiszert nem. A hajó személyzete kéri, az utasok hozzanak magukkal mindent, amire szükségük lehet, mert a hajó nem áll meg. WC és kézmosási lehetőség van, de sajnos csak az emeleten, így a mozgáskorlátozott utasok nem tudják ezen szolgáltatásokat igénybe venni. A csongrádi tartózkodás alatt a hajón senki és semmi nem maradhat.

Augusztus 26-án, 06 órakor a Novotel Szálló alatti kikötőből reggel 6 órakor Magyarkanizsára indul hajó az ottani új kenyér ünnepségre, érkezés 9 óra körül. A Magyarkanizsai Napok rendezvény programjainak megtekintése után hazautazás 18 órakor, érkezés pedig 21 órakor. A program része egy rövid városnézés idegenvezetővel. Ebéd a vízparton több étteremben is megoldható a magyarországiaknál kedvezőbb áron. A menettérti jegy ára 3900 Ft/fő, illetve 3-18 év között és 62 év felett 3000 Ft/fő, családi jegy: 2 felnőtt 2-3 gyerekkel 9900 Ft. A járat mindenképpen indul, de kevés utas esetében a visszautazás autóbusszal történik. Jelentkezni a fenti címen lehet. A csongrádi hajóútra vonatkozó ismeretek, szabályok erre az útra is érvényesek.

Az eredeti cikk itt!

danuvia2

A DANUVIA a Bodrogon (Fotó: Kádár Zoltán)

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page