Jump to content

Szállodahajó Gemencen

2012-08-15 10:45:00

Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa-Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba.

A 110 méteres Amadeus Elegant 2012. július 28-án első ízben kötött ki a Gemenc Zrt. Gemenc Dunapart hajóállomásán, ahol a fedélzetről közel 100 amerikai turista lépett a partra.

A látogatók - az erdőgazdaság turisztikai szakembereinek vezetésével - a Gemenci Erdei Vasút "Rezét" nevű gőzösével kirándultak a Gemenci erdő rengetegén keresztül a pörbölyi Ökoturisztikai Központba. Itt Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének állat- és növényvilága mellett a tüzes szekszárdi borokkal is megismerkedtek az USA-ból érkezett látogatók. Ez az esemény egyedülálló turisztikai sikert jelent nemcsak az erdőgazdaságnak, hanem a régiónak is.

A közel száz amerikai turista a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában találkozott újból azokkal az útitársaikkal, akik még Fajszon hagyták el a szállodahajót, hogy főleg tandemkerékpárokkal fedezzék fel az Alsó-Duna völgyének csodálatos táját. A különleges ökoturisztikai programból nem hiányozhatott a szekszárdi borkultúra bemutatása sem. A Németh János Pincészet borai nagy sikert arattak a lelkes és nagyon érdeklődő turisták között. A megfáradt vendégek a szállodahajóig tartó visszautat is az erdei kisvasúton tették meg.

Forrás: kisvasut.hu

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page