Jump to content

Balatoni hajózási nap

2010-09-18 13:16:00

Egyesületünk tagjai közül többen is részt vettek a hagyományos, balatoni hajós, szakszervezeti napon.

A Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatoni Hajósok Szent Miklós Egyesülete az idén szeptember 18-án rendezte meg a hagyományos, hajós, szakszervezeti napot a társaság siófoki telepén.

A hideg, csapadékos idő a bográcsozó csapatokat ugyan kicsit beljebb szorította a műhelyek környékére, de a jókedv így is töretlen volt.

Az ünnepélyes megnyitó után felgyújtottuk a tüzeket. A Magyar Hajózásért Egyesület Márton Gábor tagtársunk távollétében igyekezett népszerű receptje alapján a káposztás csülökpörköltet elkészíteni, mintegy 7 kg húsból. A kollektívvé vált főzés ideje alatt sok ismerőssel találkoztunk, a "Duna Rádió" hírei mellett halhattunk balatoni információkat is. Kisebb csapatokban barangoltunk a hajócsavarokkal, gépekkel, s mindenféle izgalmas hajós eszközzel tarkított telepen. Nem maradhatott ki a már hagyományos "Beló" (Beloiannisz) látogatás sem. A balatoni halászokkal paprikát "bartereztünk" az egészen sajátos, ritka füstölt angolnára, melyet előételként kóstolgathattunk.

A közös főző-igyekezet szép eredményt hozott. Az egyesületi étek - melyet a Balatoni Hajózási Sportegyesület Vitorlás Szakosztályát is képviselő Mészáros Tibor bátyánk szép paprikája szinte vörössé varázsolt - a Komponálók (komposok) csapatja mögött megszerezte a II. helyezést.

Jóllakottan indulhattunk sétahajózni a TÜNDE motorossal (természetesen gépház-látogatással egybekötve), amely sokunk számára a búcsú volt a 2010-es balatoni szezontól. Sajnos a délutáni, vállalati disco-hajóra már nem tudtunk maradni.

Köszönjük a meghívást, ismét jól éreztük magunkat a balatoni hajózás fellegvárában.

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page