Jump to content

Egyesületünk emléktáblákat helyezett ki volt balatoni hajókra.

2012-04-30 21:21:00

Az MHE Balatoni Tagozata Horváth Gábor vezetésével emléktáblákat helyezett el néhány olyan, - jelenleg a Dunán közlekedő hajón - amelyek életük jó részében a Balatonon szolgáltak.

Az emléktábla-kihelyezések alapvető a célja a magyar hajózás / hajógyártás ma még fellelhető emlékeinek bemutatása, az, hogy az ezen hajókon évente megforduló sok tízezer ember képet kapjon arról, hogy milyen régi, patinás, kalandos életű hajóval is utazik.

 

Eddig az  Attila, a Vén Duna, és a Pannónia motorosok kapták meg a kül- vagy beltéri elhelyezésnek megfelelően időjárásálló műanyagra nyomtatott, illetve üveg alatt, keretezett formában keszült, hajónként 2 db táblát.

 

A most bemutatottak egyenként A2 méretűek, a Pannóniáé azonban A3, mert a kijelölt helyen csak így fért el. Utóbbiról nincs képem felrakva, de az is ott van már a hátsó utasterem falán (ha minden igaz).

 

Képanyaguk jó része a regiszterből származik, annak honlapcíme és az MHE honlap címének feltüntetésével, és a külföldi utasok döntő részaránya miatt mindegyik 3 nyelvű (magyar, angol, német).

 

 

HG_2

HG_3

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page