Jump to content

Leégett a DYJE ex FÖLDVÁR vízibusz Csehországban.

2012-06-07 15:03:00

A DYJE ex FÖLDVÁR Balatonról a Vranovi Víztározóra történt átszállításában Egyesületünk tagjai is közreműködtek annak idején. A hajó ma reggel tűz martalékává vált.

A Znojmoi völgygátnál éjjel leégett a Dyje hajó. A tűzben senki sem sérült meg, de akár előzetes becslések szerint, elérte a 8.000.000 Koronát. A rendőrök és tűzoltók most vizsgálják miért keletkezett a tűz.

A tűzoltókat éjjel 2 óra után 11 perccel riasztották. Egy szemtanú véletlenül vette észre, hogy lángok törnek elő a hajóból a móló közelében, ő riasztotta a tűzoltókat és a sürgősségi szolgálatokat, mondta a megye katasztrófavédelmi szóvivője Jaroslav Haid.

"Csukott ablak mellett hallottam egy durranást. Azt hittem, hogy a pontonhíd kezdett mozogni. De félóra múlva, újabb dörrenést hallottam. Akkor a szakács hívott a szállodából, hogy ég egy hajó" mesélt az éjszakai eseményekről James Trestik, aki a tűzoltókat értesítette.

Azonnal a helyszínre érkezett négy egység szakemberekkel a Znojmo környéki önkéntes egységek közül. "Megérkezésükkor égett a vízibusz egész belseje, ami több mint 20 méter hosszú," mondta Haid.

Tűzoltók azonnal felvették a harcot a lángokkal a patak vízéből táplált kétfunkciós nagynyomású fecskendőikkel. A tüzet sikerült nekik kordában tartaniuk háromig, majd nem sokkal öt óra előtt sikerült eloltaniuk. A hajó hátsó tankjaiban körülbelül ezer liter gázolaj volt, ami közrejátszott a tűz terjedésében Haida szerint.

"A hajó belső tereit, melyek felújítása nem régen történt meg, teljesen elpusztította a tűzvész. A tűz okait a nyomozók keresik a tűz-és mentőszolgálat, valamint a rendőrség bevonásával. A vizsgálat, meghívott szakértők, rendőrségi törvényszéki módszerek és szakértők, valamint a kiképzett kutyák igénybevételével zajlik.

A tűz által okozott kár a hajó tulajdonosának számszerű becslése szerint eléri a 8.000.000 Koronát, mivel a Dyje-t nem régen alakították át és helyezték üzembe.

Az eredeti cikk képekkel innen letölthető!

 

Mai vízállások:

Duna Vízállás [cm]
Budapest 229
Dunaföldvár -27
Mohács 266
Tisza Vízállás [cm]
Tokaj 487
Tiszalök-alsó 75
Szeged 231
Balaton Vízállás [cm]
Balaton átlag 120
Top of Page